استانبول بزرگترین شهر کشور ترکیه و مرکز فرهنگی و اقتصادی آن است. این شهر در کنار تنگه بسفر و دریای مرمره قرار دارد. تنگه بسفر دو قاره آسیا و اروپا را جدا می‌کند و این شهر تنها شهر بزرگ جهان است که در دو قاره قرار دارد. بندر طبیعی شاخ طلایی یا خلیج در این شهر واقع است. این کلان شهر به عنوان شهر فرهنگی اروپا برای سال ۲۰۱۰ انتخاب شده‌ است.

istanbul

در آغاز که این شهر را در دهه ۶۶۰ پیش از میلاد بنا کردند، بوزانتیون نامیدندش که به نظر می‌رسد از نام شخصی  بوزاس گرفته شده باشد. پس از آنکه کنستانتین کبیر این شهر را به عنوان پایتخت جدید شرقی امپراتوری روم برگزید، شهر نزد مردم به کنستانتینوپل به معنای «شهر کنستانتین» معروف گشت.  اگرچه کنستانتین سعی کرد نام Nea Roma به معنای «رم جدید» را بر آن نهد، اما این نام نزد مردم مقبول نیفتاد و فراگیر نگشت. مسلمانان که از قدیم با رومیان مراوده داشتند، این شهر را قسطنطنیه یا قسطنطینیه نامیدند. نام دیگر شهر استانبول بود که از عبارت یونانی εἰς τὴν Πόλιν)  با تلفظ ایستیم بولین) به معنای «به سوی شهر» گرفته شده بود. در سال ۱۷۷۰ میلادی سلطان مصطفی سومبا ضرب سکه‌هایی که روی آن نام اسلامبول (اسلام ‌شهر) نقش بسته بود، تلاش کرد این نام را فراگیر کند. در دورهٔ جمهوریت و از روز ۲۸ مارس سال ۱۹۳۰ ادارهٔ پست ترکیه از تمامی کشورهای جهان خواست تا در مکاتبات خود از نام استانبول استفاده کنند.
استانبول حقیقتا یک شهر جهانی است، شهری که همه باید حداقل یک بار در عمر خود آن را ببینند. این شهر ترکیب دلربایی از فرهنگ شرق و غرب و یک شهر پرجنب و جوش و مدرن با یک هویت منحصر به فرد است. گذشته غنی اش در کنار جوانی و سرزندگی اش قرار دارد. اگرچه دیگر این شهر پایتخت ترکیه نیست، اما همچنان مرکز فرهنگی و تجاری کشور باقی مانده است.

istanbul2

بهترین زمان سفر به استانبول

تقریبا همه ماه های سال برای سفر به استانبول مناسب است، اما بهترین زمان برای رفتن به این شهر در ترکیه بهار و پاییر است. علاوه بر هوای دلچسب پاییز حراج ها و جشنواره های زیادی هم در این دو فصل برگزار می شود که می توانند سفر شما بهتر بنمایند. اگر بخواهیم به تفکیک فصل های شرایط سفر بگوییم به صورت زیر می توان شرح داد:

استانبول شهر تضادهاست، با وجود شلوغی با صدای ناهنجار زندگی قرن بیست و یکم، هنوز یک شهر زیباست. این شهر در یک مکان خیره کننده واقع است و با آب احاطه شده است، که تنگه باریک بسفر و دریای صاف مرمر که اروپا و آسیا را از هم جدا می کند، می باشد. این شهر در هر کدام پایگاهی دارد و هر دو میراث را جشن می گیرد. به صورت بیزانس، قسطنطنیه و در نهایت استانبول، پایتخت سه امپراطوری بوده است که هر کدام کاخ ها، قلعه ها، مساجد، کلیساها و بناهای تاریخی خاص خود را در این شهر به جای گذاشته اند. میراث گذشته را می توان در جای جای این شهر مدرن دید.

امنیت در شهر استانبول

اگر بخواهیم امنیت در شهر استانبول را بررسی کنیم، باید بگوییم که استانبول شهری است که درست همانند تهران خودمان. همان قدر که در تهران شما باید حواستان به خودتان و وسیله هایی که همراهتان در مراکز شلوغ هست باشد استانبول هم دقیقا همینطور است. با توجه به این که در شهر استانبول دستگاه های ATM به راحتی پیدا می شوند شما حتی الامکان سعی کنید مقدار زیادی پول همراهتان نباشد. برخی محله های استانبول مانند برخی خیابان های منطقه سلطان احمد، از ساعت ۱۰ شب به بعد خیلی خلوت میشوند و در صورتی که در این ساعات در این خیابان ها پیاده هستید، با توجه به این که در این منطقه پلیس حضور دارد اما سعی کنید فورا تاکسی سوار شوید و به محل اقامتتان بازگردید. تمام مراکز خرید و موزه ها و دیگر مکان دیدنی برای توریست ها هنگام ورود دارای دستگاه ایکس ری می باشد.

امتیاز post

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *