رجیستر کردن گوشی در ترکیه

امروزه داشتن گوشی‌های هوشمند به منظور تماس گرفتن، مسیریابی، اینترنت و غیره امری ضروری است. کشور ترکیه نیز از جمله کشورهایی است که به منظور استفاده از گوشی تلفن همراه خود باید ابتدا آن را رجیستر کرد. در واقع، کشور ترکیه نیز مانند بسیاری از کشورهای دیگر از جمله هند، کلمبیا، آذربایجان، مصر، کنیا و غیره در طرح رجیستری شرکت دارند و باید مراحل رجیستر کردن گوشی در ترکیه را انجام داد.

اجرای این طرح در کشور ترکیه از سال 2006 انجام شد و باعث قرار گرفتن بیش از 14 میلیون گوشی تلفن همراه در لیست سیاه گردید. هدف اصلی اجرای این طرح در بسیاری از کشورهای سراسر جهان، مقابله با سارقان و قاچاقچیان گوشی‌های تلفن همراه است.

شاید در سفرهای کوتاه به کشور ترکیه نیازی به این کار نباشد و تنها از خدمات اینترنتی برای برقراری تماس استفاده کرد. اما در صورت تصمیم به اقامت طولانی مدت و اقامت در کشور ترکیه، نیاز است تا برای رجیستر کردن گوشی خود اقدام نمایید.

phone registering1 1

در کشور ترکیه، این چنین است که وقتی سیم‌کارت ترک را درون گوشی خود قرار می‌دهید، این سیم‌کارت به مدت 60 روز قابلیت استفاده دارد. پس از مدت 60 روزه، آنتن‌ آن قطع شده، خدمات اپراتور غیرفعال گردیده و در نهایت، امکان استفاده از آن سیم‌کارت وجود نخواهد داشت. مگر آن که سیم‌کارت را طبق قوانین کشور ترکیه رجیستر کرد.

از جمله بزرگ‌ترین و مهم‌ترین اپراتورهای کشور ترکیه که از طرح رجیستری تلفن همراه تبعیت می‌کنند، ترک سل، ودافون و آوا هستند. در اکثر موارد توصیه می‌شود که در همین مدت زمان 60 روزه، گوشی هوشمند خود را رجیستر کنید. اگر چه امکان رجیستر کردن گوشی در ترکیه پس از اتمام مدت زمان تعیین شده نیز امکان‌پذیر است.

نحوه‌ی رجیستر کردن گوشی در ترکیه به این آیا شما اقامت آن کشور را دارید یا نه، بستگی دارد. اما به طور کلی می‌توان به دو روش گوشی خود را در کشور ترکیه رجیستر کرد:

در صورت نداشتن کارت اقامت

در این حالت، به منظور رجیستر کردن گوشی در ترکیه باید کمتر از 4 ماه از ورود به این کشور اقدام نمایید. ابتدا با گوشی همراه خود، کد دستوری *#06# را بگیرید. کد 14 رقمی نمایش داده شده در واقع همان کد IMEI اختصاصی شماست. سپس، با در دست داشتن پاسپورت، کد IMEI و گوشی هوشمند خود، به اداره مالیات محل سکونت خود در ترکیه مراجعه می‌کنید.

در آن جا، به شما فرم‌هایی داده می‌شود که پس از تحویل گوشی خود به صندوق، شروع به پر کردن این فرم‌ها می‌کنید. در این فرم‌ها، اطلاعات شخصی فردی که قصد رجیستر کردن گوشی تلفن همراه خود در کشور ترکیه را دارد، درخواست می‌شود و باید آن‌ها را با دقت و صداقت پر کرد.

پس از پر کردن اطلاعات موردنیاز داخل فرم‌ها، به شما کارتی داده می‌شود که با استفاده از این کارت، امکان ادامه‌ی مراحل رجیستر کردن گوشی تلفن همراه فراهم می‌شود. علاوه بر این، فیش بانکی به منظور پرداخت هزینه‌ی رجیستر کردن به شما داده می‌شود که باید به نزدیک‌ترین بانک رفته و این مبلغ را پرداخت نمایید.

در پایان، فیش بانکی، کپی صفحه اول پاسپورت و آخرین مهر ورود به ترکیه در گذرنامه‌تان را به یکی از نمایندگی‌های تلفن همراه می‌برید. به این ترتیب، با ارائه سیم‌کارت و هزینه رجیستر کردن، گوشی تلفن همراه شما طی یک تا هفت روز رجیستر می‌شود. لازم به ذکر است که هر دو سال یک بار با یک پاسپورت تنها می‌توان یک گوشی تلفن همراه را رجیستر کرد.

رجیستر کردن گوشی در ترکیه

 در صورت داشتن کارت اقامت

در این حالت، شما باید به نزدیک‌ترین مرکز پست محل سکونت خود مراجعه کرده و با ارائه کارت اقامت و پاسپورت، رمز دولت الکترونیک (E Devlet Şifresi) را دریافت نمایید. سپس، کد دریافتی را در سایت دولت الکترونیک (E Devlet) وارد کنید و با پرداخت اینترنتی هزینه‌ی رجیستر کردن گوشی در ترکیه، گوشی شما رجیستر می‌شود.

پس از رجیستر کردن گوشی خود در ترکیه، شاید تا 48 ساعت گوشی در اپراتورهای تلفن همراه کشور ترکیه فعال نشود اما اکثراً در فعالسازی گوشی‌های تلفن همراه رجیستر شده بین 1 تا 48 ساعت پس از انجام این کار، صورت می‌پذیرد. رجیستر کردن گوشی در ترکیه بدون توجه به نوع گوشی هوشمندی که دارید، با پرداخت 1838 لیر امکان‌پذیر است. این مبلغ ثابت و نسبتاً بالاست؛ به همین دلیل، شاید خرید یک گوشی تلفن همراه در خود کشور ترکیه، مقرون‌به‌صرفه‌تر و منطقی‌تر باشد. اگر چه، قیمت خرید گوشی در کشور ترکیه نسبت به ایران بیشتر است.

لازم به ذکر است گوشی تلفن همراه رجیستر شده متعلق به دارنده‌ی پاسپورت است؛ به همین دلیل، هیچ گاه با پاسپورت خود، گوشی را برای فرد دیگری رجیستر نکنید زیرا اگر اتفاقی رخ دهد، شما مسئول هستید. والدین می‌توانند برای هر یک از فرزندان خود طبق قوانین مربوط به رجیستر کردن گوشی در ترکیه، یک گوشی رجیستر کنند. در صورتی که اتفاقی رخ دهد، مسئول خود والدی است که رجیستر را انجام داده است.

رجیستر کردن گوشی در ترکیه

یکی از مزایای رجیستر کردن گوشی تلفن همراه در هر کشوری از جمله ترکیه این است که هزینه‌ی استفاده از سیم‌کارت‌های محلی آن کشور بسیار پایین‌تر از سیم‌کارت‌های خارجی است. در صورتی که مهلت 60 روزه رجیستر کردن گوشی در ترکیه به اتمام برسد و شما قصد استفاده مجدد از سیم‌کارت ترک خود را داشته باشید، باید با وارد کردن کد دستوری *#06#، رمز IMEI را دریافت کرده و سپس، همراه با گوشی تلفن همراه، پاسپورت و دفترچه اجازه اقامت خود در کشور ترکیه به اداره مالیات یا بانک و یا اداره‌ی پست مراجعه نمایید و گوشی خود را ثبت کنید.

البته، روش دیگر همان طور که قبلاً ذکر شد، خرید گوشی تلفن همراه جدید از کشور ترکیه است که دیگر نیازی به رجیستر کردن و ثبت در سیستم مخابراتی این کشور ندارد. نکته‌ای که در رجیسترکردن گوشی در ترکیه باید بدان توجه کرد این است که بسیاری از فروشگاه‌های گوشی‌های تلفن همراه اقدام به رجیستر کردن گوشی می‌کنند و در مقابل نیز هزینه‌ی اندکی را از فرد دریافت می‌نمایند. اما باید هوشیار باشید که بسیاری از گوشی‌هایی که به این طریق رجیستر می‌شوند، پس از مدتی قطع شده و با مشکل مواجه می‌شوند.

گاهی‌اوقات نیز امکان رجیستر کردن مجدد آن‌ها وجود ندارد. پس مطمئن شوید که رجیستر گوشی خود را به فرد قابل اطمینانی محول نمایید.

5/5 - (2 امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *